MENU

Duurzaam diner

Duurzaam diner

In oktober heeft het Vechtdal College uitgebreid meegedaan met de Week van de Duurzaamheid. Er zijn kunstwerken gemaakt van plastic afval, leerlingen kregen presentaties te zien over duurzaamheid, er werd plastic afval van enkele dagen voor iedereen zichtbaar verzameld en de scholieren werden warm gemaakt voor The Green Battle, een wedstrijd om ideeën aan te dragen om de school duurzamer te maken.

 

En er is beloofd de omgeving bij het project te betrekken. Als alles achter de rug zou zijn, zouden de overburen uitgenodigd worden voor een duurzaam diner in schoolrestaurant TastToe. Ze zouden dan ook kunnen zien wat de Week van de Duurzaamheid heeft opgeleverd.

 

Dat diner heeft donderdag 29 november plaatsgevonden. Dertig bewoners van de Burgemeester Schuitestraat hebben genoten van een Sallandse vleesschotel als voorgerecht, pompoensoep als tussengerecht, goulash, stoofpotje, oeraardappel, tomaat, mozzarella en courgette als hoofdgerecht en buffelijs uit Den Veld als nagerecht.

 

Tijdens het diner werd verteld over de Week van de Duurzaamheid en zijn de afbeeldingen getoond van de plastic kunstwerken.