MENU

Aan te schaffen leermiddelen

* Voor het vak Nederlands wordt een Van Dale pocket woordenboek Nederlands sterk aangeraden.

 

* Voor het vak Engels is het verplicht de Van Dale Pocketwoordenboeken Nederlands-Engels en Engels-Nederlands te kopen. Leerlingen gebruiken hun eigen woordenboeken ook bij toetsen op school.

 

* Voor de overige taalvakken hoeven nu nog geen woordenboeken aangeschaft te worden.

* Voor het vak Aardrijkskunde gebruiken de leerlingen een Grote Bosatlas. Als u thuis al een 53e of 54e editie hebt, volstaat die in de onderbouw. Indien dat niet het geval is, is het verstandig om de 55e editie van deze atlas te kopen. Verder wijzen we er op dat leerlingen in de mediatheek ook gebruik kunnen maken van de daar aanwezige atlassen.

 

* Voor het vak wiskunde heeft de leerling nodig: een goede passer, vulpotlood 0,5 mm, gum, geodriehoek en schriften met roosterpapier (ruitjespapier) A4-formaat met afmeting (1,0 x 1,0 cm). Voor de onderbouw dienen de leerlingen als rekenmachine de TI- 30 XA aan te schaffen. Deze machine kan ook in de bovenbouw bij diverse vakken gebruikt worden.

(Voor het vak wiskunde in de bovenbouw is het verplicht om de TI-84 Plus CE-T in havo-4 of vwo-4 aan te schaffen. Deze rekenmachine wordt in de gehele bovenbouw gebruikt bij het vak wiskunde.)

Daarnaast moeten nog enkele algemene ondersteunende leermiddelen worden aangeschaft:

* Potlood HB

* Balpen 

* Gum

* Puntenslijper

* Geodriehoek (stevig)

* Kleurpotloden (rood, geel, groen en blauw)

* Passer

* Schriften A4, cm2 ruitjes

* Gymspullen

 

                  Rekenmachine TI-30 XA

 

  Rekenmachine TI-84 Plus CE-T