MENU

Uitwisseling India

 

Het Vechtdal College Hardenberg heeft elk jaar een uitwisseling met Pawar Public School in Chandivalli (Mumbai, India). Het bezoek van leerlingen en docenten van deze school in april/mei aan Hardenberg is vanwege de coronamaatregelen geannuleerd. 

De leerlingen docenten uit India verblijven bij leerlingen en docenten uit havo3 en vwo3. De Indiase leerlingen bezoeken onze school en zij moeten voor een verslag onderzoek doen naar onze cultuur. Daarbij willen wij ze graag bezienswaardigheden en bijzonderheden van ons land en onze cultuur laten zien. Kortom, een culture uitwisseling dus! Er worden diverse tripjes door het gehele land ondernomen waarbij Amsterdam, Zwolle, stroopwafels en de tulpen uiteraard niet ontbreken. Ook worden er 2 dagen diverse lessen en workshops op school gevolgd om ze een kijkje te geven in het reilen en zeilen van het Vechtdal College. Dat gebeurt allemaal in het Engels, dus je spreekvaardigheid wordt goed getraind!

Als je in klas 4 zit mag je een tegenbezoek afleggen. Je verblijft dan bij de leerlingen die in mei bij jou zijn geweest. Tijdens het tegenbezoek krijg je een goed beeld van het schoolsysteem in India, maar ook van de Indiase cultuur en de gewoontes. Daar zal je dan ook lessen en workshops volgen en gaan we met elkaar op excursies om het een en ander van Mumbai te bekijken.

Naast deze uitwisseling wordt op school ook de verrijkingsmodule India aangeboden, waarbij onder andere wordt gewerkt aan het leggen van contacten via social media, mail en videoconferenties. Door middel van opdrachten kun je je dan al een beetje verdiepen in de cultuur van India.