MENU

Voorlichting

Op 25 september start Johan de Ruiter, contactpersoon, met het geven van informatie op de voorlichtingsavonden van de basisscholen in de gemeente Hardenberg en omringende plaatsen.

We organiseren op 22 januari 2019 de tweede voorlichtingsavond voor de ouders van de nieuwe leerlingen voor het schooljaar 2019-2020. De avond begint om 19.30 uur en vindt plaats in de aula van onze school.

Wilt u alvast meer informatie over onze school? Maakt u dan een afspraak met Johan de Ruiter (j.druiter@vechtdalcollege.nl).

Plus- en KlusKlas

Ook in het schooljaar 2018-2019 organiseren we weer een Plus- en een KlusKlas.

De PlusKlas is voor leerlingen die wat meer kunnen en willen, van extra uitdagingen houden en het leuk vinden om dat gezamenlijk te doen. De leerlingen kunnen kiezen uit een aantal modules: Mythologie, Biomimicry, Crime Scene Investigation en Geofictie. De leerlingen komen in totaal ongeveer 15 keer naar het Vechtdal College.

De KlusKlas is voor leerlingen die vooral praktisch zijn ingesteld en graag met hun handen werken. Met het aangeboden programma maken de leerlingen kennis met de afdelingen Techniek, Dienstverlening & Commercie en Groen. De leerlingen werken met verschillende materialen en machines bij de afdelingen techniek, horeca, verzorging en groen. De lessen voor de KlusKlas worden aangeboden in twee blokken van zes weken. De leerlingen kunnen zich voor één blok aanmelden.

We organiseren een aantal bijeenkomsten op dinsdagmiddag van 13.00 tot 14.45 uur. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen de leerlingen les van enkele docenten van onze school.

De planning ziet er als volgt uit:

Dinsdag 22 januari 2019

Dinsdag 29 januari 2019

Dinsdag 5 februari 2019

Dinsdag 12 februari 2019

Woensdag 13 februari 2019 van 13.00 tot 15.00 uur zijn de eindpresentaties van de PlusKlas gepland.  

GEObattle

Woensdag 27 februari 2019 organiseert het Vechtdal College Hardenberg een GEObattle, een wedstrijd voor leerlingen van groep 8, waarin de aardrijkskundige kennis en vaardigheden centraal staan.

De GEObattle bestaat uit twee onderdelen. Er is een ontwerpwedstrijd waarin het team een creatieve oplossing bedenkt voor een actueel ruimtelijk probleem. Daarnaast krijgen de teams vijf aardrijkskundige opdrachten (battles). Het doel is om zoveel mogelijk punten te scoren. Het beste team wint een geweldige prijs voor de hele klas! Maar er zijn nog ook twee andere prijzen te winnen.

Geïnteresseerde en gemotiveerde leerlingen van groep kunnen zich via hun basisschool aanmelden.

Er kunnen maximaal 25 teams meedoen. De teams worden geplaatst op volgorde van inschrijving. Een team bestaat uit vier leerlingen. Tijdens de GEObattle worden de team begeleid door leerlingen van onze school. Ook de GEObattles worden begeleid door leerlingen en docenten van het Vechtdal College.