MENU

Voorlichting

Na de zomervakantie start Johan de Ruiter, contactpersoon, met het geven van informatie op de voorlichtingsavonden van de basisscholen in de gemeente Hardenberg en omringende plaatsen.

We organiseren op 17 november 2020 de eerste voorlichtingsavond voor de ouders van de nieuwe leerlingen voor het schooljaar 2021-2022. De avond begint om 19.30 uur en vindt plaats in de aula van onze school. Dinsdag 19 januari 2021 staat de tweede voorlichtingsavond gepland.

Wilt u alvast meer informatie over onze school? Maakt u dan een afspraak met Johan de Ruiter (j.druiter@vechtdalcollege.nl).

Plus- en KlusKlas

Ook in het schooljaar 2020-2021 organiseren we weer een Plus- en een KlusKlas.

De PlusKlas is voor leerlingen die wat meer kunnen en willen, van extra uitdagingen houden en het leuk vinden om dat gezamenlijk te doen. De leerlingen kunnen kiezen uit een aantal modules: Mythologie, Biomimicry, Crime Scene Investigation en Geofictie. De leerlingen komen in totaal ongeveer 15 keer naar het Vechtdal College.

De KlusKlas is voor leerlingen die vooral praktisch zijn ingesteld en graag met hun handen werken. Met het aangeboden programma maken de leerlingen kennis met de afdelingen Techniek, Dienstverlening & Commercie en Groen. De leerlingen werken met verschillende materialen en machines bij de afdelingen techniek, horeca, verzorging en groen. De lessen voor de KlusKlas worden aangeboden in twee blokken van zes weken. De leerlingen kunnen zich voor één blok aanmelden.

We organiseren een aantal bijeenkomsten op dinsdagmiddag van 13.00 tot 14.45 uur. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen de leerlingen les van enkele docenten van onze school.

Zodra de voorlopige planning voor het schooljaar 2020-2021 bekend is, wordt deze gepubliceerd.

GEObattle

In 2021 organiseert het Vechtdal College Hardenberg voor de derde keer de GEObattle, een wedstrijd voor leerlingen van groep 8 waarin de aardrijkskundige kennis en vaardigheden centraal staan.

De GEObattle bestaat uit twee onderdelen. Er is een ontwerpwedstrijd waarin het team een creatieve oplossing bedenkt voor een actueel ruimtelijk probleem. Daarnaast krijgen de teams vijf aardrijkskundige opdrachten (battles). Het doel is om zoveel mogelijk punten te scoren. Het beste team wint een geweldige prijs voor de hele klas! Maar er zijn nog ook twee andere prijzen te winnen.

Geïnteresseerde en gemotiveerde leerlingen van groep kunnen zich via hun basisschool aanmelden.

Er kunnen maximaal 25 teams meedoen. De teams worden geplaatst op volgorde van inschrijving. Een team bestaat uit vier leerlingen. Tijdens de GEObattle worden de team begeleid door leerlingen van onze school. Ook de GEObattles worden begeleid door leerlingen en docenten van het Vechtdal College.